Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme: Çoğaltıcı Etkinlik | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme: Çoğaltıcı Etkinlik

Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme: Çoğaltıcı Etkinlik

“Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme: Çoğaltıcı Etkinlik (Innovative Teaching and Learning in Higher Education Multiplier Activity)” programı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayla Yava ve Doç. Dr. Betül Tosun koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. 12 – 14 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen programın birinci gününde Prof. Dr. Ayla Yava açılış konuşmasında yükseköğretimde özellikle hemşirelik eğitiminde kültürlerarasılaşmanın, farklı kültürleri tanımanın önemini vurguladı. Bu alanda uluslararası işbirlikleri, araştırma projeleri yaparak kültürlerarası etkileşimi hemşirelik eğitimine adapte etmenin mümkün olabileceğini belirtti. Bu kapsamda Slovenya Primorska Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mirko Prosen ve Doç. Dr. Sabina Licen’in bu alandaki çalışmalarını, araştırma ve proje önerilerini sunmak üzere üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen birinci gün programında, HKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Simge Yılmaz “Hasan Kalyoncu Üniversitesi uluslararası öğrenci ve çalışanlarını bekliyor”, Doç. Dr. Betül Tosun “Hasan Kalyoncu Üniversitesi laboratuvarlarında hemşirelik eğitiminin sunumu ve öğrencilerin klinik uygulamaya hazırlanması” ve Doç. Dr. Mirko Prosen ve Doç. Dr. Sabina Licen “Primorska Üniversitesi laboratuvarlarında hemşirelik eğitiminin sunumu ve öğrencilerin klinik uygulamaya hazırlanması” konularında ayrıntılı bilgiler verdi. İşbirliği yapılması planlanan konular hakkında mutabakata varıldı. İlgiyle izlenen programın sonunda işbirliği yapılabilecek alanlar hakkında görüş birliğine varıldı. Yapılacak çalışmaların ülkemizin sağlık sistemine değerli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Programın ikinci gününde Şahinbey İlçesi Güçlendirilmiş Tekstilkent Göçmen Sağlığı Merkezi’nde Dt. Zümrüt Uyar ve ekibi tarafından tanıtım toplantısı düzenlendi. Yapılan ziyarette birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında göçmenlere sağlık hizmeti verilen birimde hizmet alanları yerinde ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Başhekim Uzm. Dr. Fatma ÇOŞKUN ve ekibi ile hastane ziyareti yapıldı.

Kültürel alanların tanıtımının yapıldığı programın üçüncü gününde Gaziantep’teki önemli tarihi ve kültürel alanlar ziyaret edildi.