Fakültemizin genç akademisyenleri, önemli bir bilimsel başarıya imza attı.
Dr. Öğr. Üyesi M. Anıl Erbağcı danışmanlığında, Arş. Gör. Sena Bekerecioğlu’nun doktora tezi olan “Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu Oluşturulan Farelerde Akdeniz Diyeti ve GPR171 Antagonist Uygulamasının Davranış ve Moleküler Olarak Araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001–Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.
Çalışma, tıkınırcasına yeme bozukluğu üzerine geliştirilmiş hayvan modelini kullanarak, Akdeniz diyetinin ve GPR171 antagonisti uygulamasının hem davranışsal hem de moleküler düzeyde etkilerini incelemeyi hedeflemektedir. Bu yönüyle proje, yeme bozukluklarının nörobilim mekanizmalarının anlaşılmasına katkı sağlayarak gelecekte tedavi stratejilerine bilimsel temel oluşturma potansiyeli taşımaktadır.
Fakültemiz akademisyenlerinin TÜBİTAK tarafından desteklenen bu nitelikli araştırması, hem kurumumuzun bilimsel üretkenliğine hem de dünyada ve ülkemizde yeme bozuklukları alanındaki literatüre önemli katkılar sunacaktır.
Proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.